Elektronisk signering

I Hippoly kan du enkelt signera dina mötesprotokoll eller andra filer elektroniskt med BankID. Det går även att signera via SMS för de som inte har tillgång till BankID. Det går att starta en signering på två olika sätt i Hippoly.

På denna sida hittar du:

1. Starta en signering
    • Signera ett mötesprotokoll
    • Signera en fil under menyval Filer
  2. Välj vilka som ska signera och följ signeringsstatus
  3. Avbryt en signering
  4. Om någon avvisar en signering

1. Starta en signering

I Hippoly kan du starta en signering på två olika sätt:

Starta signering av ett mötesprotokoll

För att starta en signering av ett mötesprotokoll behöver du först ladda upp filen under fliken ”protokoll” i PDF format. Klicka sedan på starta signering.

Starta signering av en fil under menyval filer

För att starta en signering av en fil under menyvalet filer så klickar du på de tre lodräta prickarna till höger och väljer Starta signering.

2. Välj vilka som ska signera & följ signeringsstatus

1. I rutan som dyker upp lägger du till de personer som ska signera. Glöm inte att lägga till dig själv om du ska signera protokollet. Klicka sedan på Skicka för signering. Alla som ska signera får nu ett E-postmeddelande med instruktioner för hur de signerar dokumentet. Samtidigt kommer protokollet få statusen Pågående signering.

2. För att följa status på vilka som har signerat dokumentet klickar du på de tre lodräta prickarna och väljer Signeringsdetaljer. Skulle du vilja avbryta signeringen klickar du istället på Avbryt signering.

3. När alla som ska signera dokumentet har genomfört signeringen uppdateras det ursprungliga protokollet. En signerad version finns nu tillgänglig och statusen ändras till Elektroniskt signerad.

3. Avbryta en startad signering

Du kan när som helst avbryta en startad signering i händelse av att filen av någon anledning inte ska signeras eller att den behöver bytas ut. För att avbryta signeringen klicka på Avbryt signering i dokument-menyn.

4. Om någon avvisar en signering

Om en person som ska signera inte vill göra det av någon anledning kan hen välja att Avvisa signeringen. Dokumentet får då statusen Signering avvisad och alla som är med i signeringsflödet blir notifierade om detta både via mejl och i Hippoly.

Du kan nu välja att starta signeringen igen för samma fil, eller radera filen och ladda upp en ny version av protokollet. Detta gör du via dokument-menyn som du finner om du klickar på ikonen till höger om statusen.