Inställningar

Här får du information om vad du kan göra under menyval Inställningar och hur du växlar mellan olika samarbetsytor.

Vem kan använda denna funktion?
Roll: Ägare, Admin och Användare
Prisplan: Free, Grow och Pro

Logga in och logga ut

Du loggar in med hjälp av BankID via www.hippoly.com. För att logga ut så klickar du på ditt namn längst upp till höger och väljer Logga ut längst ner i menyn. Om du har varit inaktiv i Hippoly under 30 minuter loggas du automatiskt ut.

Behörighet och roller

Den som initialt aktiverar samarbetsytan blir automatiskt Ägare. De personer som bjuds in blir automatiskt Användare. Din roll styr vad du kan se och göra i samarbetsytan. Här kan du läsa mer om vad de olika rollerna innebär.

Växla mellan flera samarbetsytor

Jobbar du med flera företag i Hippoly växlar du mellan dina samarbetsytor i menyn längst upp till vänster. Tillgängliga bolag och samarbetsytor hittar du genom att klicka på knappen Lägg till bolag under menyn längst upp till vänster i huvudbilden. Alternativt kan du lägga till bolag under din profil längst upp till höger. Klicka på ditt namn och välj Lägg till bolag i menyn.

Bjud in medlem

Det finns två sätt att bjuda in medlemmar:

1. Klicka på Bjud in längst ned till höger i huvudbilden
  2. Gå in under menyval Inställningar - Medlemmar i vänstermenyn.

Personen får ett inbjudningsmejl från dig som bjuder in med en länk till Hippoly. Medlemmen accepterar inbjudan genom att logga in och klicka på Gå med.

Bjud in extern person

I Grow och Pro kan du bjuda in externa personer till en samarbetsyta. Du följer samma instruktioner som när du bjuder in övriga medlemmar, Bjud in medlem, ovan. Det enda som krävs är personens mejladress.

Påminnelse vid inbjudan

Personer som blivit inbjudna till samarbetsytan men som ännu inte anslutit sig listas under Inställningar (vänstermenyn) och under Inbjudningar. Från listan av obesvarade inbjudningar kan du välja att påminna de personer som ännu inte svarat. Det gör du genom att klicka på Skicka inbjudan igen.

Ta bort medlem

Om du har behörigheten Ägare eller Administratör så kan du ta bort en medlem från samarbetsytan. Detta gör du under menyval Inställningar - Medlemmar.

Användaren får ett mejl som bekräftar borttaget och kan vända sig till Hippoly Support om det har skett ett misstag.

När en användare tas bort så kommer användarens inlägg, kommentarer på inlägg och meddelanden i gruppkonversationer att fortsatt vara tillgängligt på samarbetsytan. Medlemmens ”avatar” i dessa sammanhang anonymiseras och byts ut till Borttagen medlem.

Återaktivera medlem

Om medlemmen togs bort av misstag eller skall få tillgång till samarbetsytan igen efter en tid så bjuder en Administratör eller en Ägare in personen. När medlemmen accepterar inbjudan så görs Hippoly tillgängligt igen.

Avsluta ditt användarkonto

För att avsluta ditt användarkonto på Hippoly så klickar du på ditt namn längst upp till höger på skärmen. Väljer sedan Profil & Kontoinställningar, längst ner på sidan finns en knapp med Avsluta mitt användarkonto.

Ta bort en samarbetsyta

Om du har behörigheten Ägare kan du ta bort en samarbetsyta under menyval Inställningar. När samarbetsytan tas bort så får alla medlemmar ett mejl som bekräftar borttaget och kan vända sig till Hippoly Support om det har skett ett misstag.

Om ditt företag har tecknat sig för någon av Hippolys betalplaner så tas arbetsytan bort vid abonnemangsperiodens slut. Om samarbetsytan ligger på Hippolys gratisplan så tas det bort direkt.