Flytta in i Hippoly

Dessa steg vänder sig till dig som aktiverar eller är Ägare till en samarbetsyta. Här får du tips på hur du kan fylla din samarbetsyta så att ditt team får en överblick och tillgänglighet till företagets dokumentation och möten.

Är det första gången du loggar in som inbjuden till en samarbetsyta går du vidare till våra tips under Kom igång.

1. Logga in med BankID

Första gången du loggar in behöver du registrera dig för att komma vidare. Logga in med mobilt BankID via www.hippoly.com.

2. Aktivera samarbetsytan

När du har loggat in i Hippoly och registrerat dig som användare så har du tillgång till ett eller flera företag. Alla dina tillgängliga företag och samarbetsytor hittar du i menyn högst upp till vänster i huvudbilden under Lägg till bolag. För att komma igång klickar du på Aktivera.

Har du flera aktiva samarbetsytor i Hippoly är det även här du växlar mellan företagen.

När du loggar in på Hippoly och aktiverar ett företag för första gången får du ett gratis 30-dagars abonnemang på Hippoly Pro. Då kan du i lugn och ro utvärdera tjänsten under en månad. Läs mer här.

3. Ladda upp logotype

Ladda upp er företagslogotype för att göra Hippoly mer personligt. Klicka på Inställningar i vänstermenyn och välj Inställningar. Klicka på bilden företagslogo för att lägga till eller ändra bild. Kvadratisk logotype fungerar allra bäst, förslagsvis samma som används på LinkedIn.

4. Konfigurera appar

Som Ägare eller Administratör kan du konfigurera Appar i vänstermenyn. Vissa integrationer är redan installerade när du aktiverar en samarbetsyta. Beroende på vilken typ av abonnemang du har kommer utbudet av appar att se olika ut. Du väljer själv vilka appar du vill konfigurera, klicka på Konfigurera och följ instruktionerna. För att aktivera integrationen med Twitter, så att alla tweets som görs på företagets Twitterkonto läggs upp som Inlägg i Hippoly, klickar du på Konfigurera och anger det användarnamn som Hippoly skall följa.

5. Ladda upp mötesdokumentation

För att få en överblick och tillgänglighet till tidigare mötesdokumentation, kan du ladda upp historiska filer och mappar som blir tillgängliga för hela teamet. Gå in under menyval Filer och ladda upp dina mappar och dokument eller använd dig av Hippolys dra-och-släpp funktion. Mer om Filer och Dokument.

6. Lägg upp möten

Lägg upp kommande och historiska möten under menyval Möten där du anger mötestitel, plats, tidpunkt och beskrivning. Ladda sedan upp det mötesunderlag (dokument och filer) som du vill att medlemmarna skall se och läsa.

Vill du lägga upp historiska möten följer du samma instruktioner. När du väljer ett mötesdatum som har passerat dagens datum skickas däremot inte någon inbjudan ut till medlemmarna utan sparas. Mer om Möten.

7. Gör inlägg och hälsa nya medlemmar välkomna

Börja gärna med att göra ett Inlägg för att välkomna ditt team in i Hippoly. I mitten av Hippolys huvudbild ligger nyhetsflödet som visar inlägg från medlemmar och från externa källor (t ex Twitter och Bolagsverket). Mer om Inlägg.

8. Bjud in medlemmar

Det finns två sätt att bjuda in medlemmar:

1. Klicka på Bjud in längst ned till höger i huvudbilden
  2. Gå in under menyval Inställningar och avsnittet Medlemmar.

Mer om att Bjuda in.

9. Fördela behörighet

Den som initialt aktiverar arbetsytan blir automatiskt Ägare. De personer som bjuds in blir automatiskt Användare. Rollen styr vad man kan se och göra. Ägaren kan överföra sin behörighet till en annan användare och kan göra andra användare till Administratörer. Mer om Roller och Behörigheter.

Nu är det dags att börja samarbeta!